Російська пропаганда просочилася у європейські ЗМІ

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 24 січня.

Російські засоби масового інформування із посиланням на угорське видання PestiSracok поширюють дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД в Telegram.

“Українська влада здійснює масову мобілізацію етнічних угорців на Закарпатті, щоб заповнити великі втрати на полі бою”, дезінформують пропагандисти, але така інформація не відповідає дійсності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексчоловік Кеті Перрі оскандалився заявою про “українських нацистів”

Російські ЗМІ з посиланням на автора рубрики британської газети The Daily Telegraph заявили, що “найбільш сприятливий сценарій” для України нібито полягає у заморожуванні конфлікту та збереженні країни в її нинішніх межах без частини територій, що вже контролює Росія. Це маніпуляція, попереджають в РНБО.

Водночас російські медіа розганяють іще одну маніпуляцію:

“ЗСУ не зможуть самі обслуговувати НАТОвські танки, тому якщо постачання все ж таки узгодять, то за заявлених обсягів на лінію бойового зіткнення прибудуть ще щонайменше 300 іноземців”.

Велика Британія вже подолала ментальний блок щодо постачання танків Україні. Тож Київ сподівається, що Сполучені Штати Америки також “виявлять лідерство” і почнуть постачання танків M1 Abrams Збройним силам. Радник міністра оборони Олексія Резнікова визнав, що “є нюанси” із логістикою та обслуговуванням різних типів танків, але нагадав, що коли було ухвалено рішення постачати ЗСУ західну артилерію, Сили оборони отримали різні системи.