Підстав не довіряти Резнікову немає – член оборонного комітету про розбір ситуації із закупівлею харчування для армії

Нардеп від фракції “Слуга народу”, член оборонного комітету Верховної Ради України Ігор Копитін прокоментував підсумки засідання комітету з питань проведених Міністерством оборони послуг харчування для військових. За його словами, відбувся конструктивний діалог, і депутати отримали відповіді на свої запитання.

“Провели засідання комітету стосовно закупівель Міноборони. Майже 4 години конструктивного діалогу. Думаю, багато хто вже бачив позицію міністра оборони Олексія Резнікова щодо договору, який наробив галасу в медіапросторі. Міністр категорично відкидає будь-які звинувачення. Ми заслухали його доповідь та його заступників. Частково ознайомилися з документами. На жаль, щоб їх вивчити досконально потрібно чимало часу, адже це сотні, а то й тисячі аркушів. Підстав не довіряти Резнікову в мене особисто немає”, зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посли “Великої сімки” назвали пріоритет у реформах в Україні

Він додав, що на засіданні були присутні також представники силових структур: НАБУ, ДБР, СБУ, військової контррозвідки. Правоохоронці теж перевіряють оприлюднені закиди на адресу Міноборони. І депутати рекомендували їм не затягувати з висновками, бо від цього “залежить репутація однієї з найважливіших структур, від якої залежить наша перемога”.

Копитін зауважив, що депутати напрацьовуватимуть ряд законопроєктів, щоб відкрити певну частину закупівель Міноборони, щоб суспільство мало змогу контролювати ціни.

Раніше депутат Юрій Арістов анонсував залучення СБУ до розслідування зливу закритих харчових контрактів МО у відкритий доступ, адже ці документи містять дані, що можуть бути використані проти України російським ворогом.

Як відомо, звинуватив відомство у закупівлі харчування для ЗСУ за завищеними цінами журналіст Юрій Ніколов.

Його закиди Міноборони спростувало. А міністр Олексій Резніков детально пояснив, чому ціни з контрактів за послугу харчування не можна порівнювати з цінами у магазинах за кілограм того чи іншого продукту.

Реагуючи на звинувачення, компанія-постачальник “Актив компані” також спростувала усі закиди стосовно нібито завищення цін зі свого боку.

Крім того, компанія запросила депутатів оборонного комітету ВРУ на свої виробничі потужності, аби припинити маніпуляції на рахунок буцімто її “фіктивності”.