Заяву Тимошенка на звільнення підписав президент – указ

Президент Володимир Зеленський звільнив заступник голови Офіса президента Кирила Тимошенка з займаної посади.

Відповідний указ голови держави розмістили на сайті ОП 24 січня.

“Звільнити Тимошенка Кирила Владленовича з посади Заступника Керівника Офісу Президента України згідно з поданою заявою”, йдеться в указі.

Уранці 24 січня Тимошенко підтвердив, що звільняється з займаної посади, і опублікував відповідну заяву.

Тимошенко посаду заступника керівника ОП обіймав з травня 2019 року. Курував регіональну політику. Спочатку відповідав за питання інформаційної політики.

Раніше журналісти-розслідувачі з’ясували, що Тимошенко їздить на позашляховику Chevrolet Tahoe. Машину компанія General Motors передала Україні для вивезення громадян із зони бойових дій і гуманітарних місій.

Тимошенко це не заперечував. Пояснював, що їздить на ньому в деокуповані райони, а машина перебуває на балансі Державного управління справами.

Також Тимошенка критикували через політику у регіонах, що сприймалася як самопіар.

Про те, що Кирило Тимошенко написав заяву на звільнення, стало відомо ще 23 січня.

Замість Тимошенка на посаду планують призначити голову Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулебу. Для Тимошенка ж готують іншу посаду керівника однієї з обласних адміністрацій, Якої саме поки невідомо, за даними ЗМІ.

Також у відставку підуть голови військових адміністрацій Сумської Дмитро Живицький, Дніпропетровської Валентин Резніченко, Запорізької Олександр Старух і Херсонської Ярослав Янушевич областей, за даними ЗМІ.