Зеки Пригожина: на фронті лишилася лише п’ята частина “вагнерівців”

На фронті в Україні залишилася приблизно п’ята частина з 50 тис. найманців, яких засновник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин назбирав по російських тюрмах

Безжальний підхід Пригожина до своїх бойовиків призвів до того, що ряди його приватної армії значно порідшали, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Такі дані оприлюднила голова незалежної російської правозахисної організації “Русь сидящая” Ольга Романова, заявивши, що решта 40 тис. або вже знищені, або зазнали поранень, або ж дезертирували. В ISW не можуть підтвердити ці цифри, але вони є дуже ймовірними, враховуючи модель ПВК “Вагнер” з використання найманців як гарматного м’яса в дуже виснажливих наступальних операціях”, сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут і Сватове: показали свіжі карти війни в Україні

Аналітики додали, що модель, яку “вагнерівці” використовували, утримуючи високонавчених найманців із тривалим терміном служби як керівництво та елементи типу спеціальних сил на вершині маси ненавчених ув’язнених, також призводить до великих бойових втрат, капітуляції та дезертирства.

Приватна військова компанія “Вагнер” облаштувала ще одне кладовище для своїх найманців. Їх ховають у безіменних могилах.

На кадрах видно понад сотню свіжих могил із фірмовим похоронним вінком “Вагнера”. На території “вагнерівського могильника” працює екскаватор. Спецтехніку залучили для облаштування нових ям.