Професійні військові РФ усіма способами намагаються лишитися в тилу

В атаку у ворога на Донбасі йдуть переважно мобілізовані професійні російські військові залишаються в тилу.

Тим часом із бібліотек Луганщини вилучають художні та історичні видання, повідомив очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай 24 січня.

“Міністерство освіти та науки” так званої ЛНР спрямувало керівникам адміністрацій міст та районів, а також підвідомчим освітнім організаціям відповідний документ. У ньому, зокрема, радять вилучити з фондів шкільних бібліотек на окупованій Луганщині книги зі списку, в якому 365 позицій. Це художня література, книги з історії, біографії, есе, які стосуються України”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вивозять сім’ї ‒ у Генштабі повідомили гарні новини з Луганщини

Рекомендують прибрати: літературу про Голодомор в Україні, підручники та довідники з історії України, комікси, публіцистику, видану після 2014 року, книги з серії “Знамениті українці”, художню літературу про “події періоду новітньої історії” в Україні і на Донбасі.

Водночас зі знищенням усього українського із Луганська на територію Російської Федерації евакуюють сім’ї військовослужбовців 2-го армійського корпусу збройних сил РФ.

Також протягом 10 днів у окремих населених пунктах Луганської області відзначається зменшення кількості особового складу противника.

“Вже стало практикою, що на передній край здебільшого відправляються мобілізовані російські військовослужбовці. В той час, коли професійні військові намагаються усіма способами залишатись в тилу”, додав Гайдай.

У так званій ЛНР узаконили корупцію. Тим часом, для поранених окупантів, яких колаборанти намагаються врятувати в Антрациті, збирають теплі речі по усьому району. У зв’язку із нестачею фінансування потрібні куртки, шапки, взуття та навіть шкарпетки.

Не все в порядку і з задоволенням фінансових апетитів російських військових. Так, у 6-му танковому полку жаліються на “копієчні” надходження, бо за документами ці солдати перебувають не на фронті, а на території РФ і бойових завдань не виконують