США переслідуватимуть “вагнерівців” по всьому світі ‒ Держдеп

Сполучені Штати Америки докладуть усіх зусиль, щоб протистояти руйнівній активності російської ПВК “Вагнер” як в Україні, так і в інших країнах світу.

США разом із союзниками також переслідуватимуть усіх, хто допомагає Росії в її агресії, у тому числі постачає зброю та обладнання членам приватної військової компанії. Про це заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин мріє про нові повноваження, яких Путін і не збирався йому давати ISW

“Ми використовуватимемо всі відповідні інструменти для переслідування групи “Вагнера”, щоб протистояти її дестабілізуючим діям, її дестабілізуючому впливу як в українському контексті, так і в ширшому”, ‒ сказав Прайс.

Він нагадав, що минулого тижня уряд США визнав ПВК “Вагнер” транснаціональною злочинною організацією та оприлюднив докази передачі озброєння цьому угрупованню з боку Північної Кореї.

За словами представника Держдепу, Вашингтон працює з іншими країнами, щоб унеможливити потоки зброї з КНДР.

Міністерство фінансів США оголосить російську приватну військову компанію “Вагнера” транснаціональною злочинною організацією. Міністерство фінансів також запровадить нові санкції проти цієї ПВК та її глобальних союзників. Про це заявив прессекретар Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Після невдалих спроб захопити Бахмут власник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин втратив владу і авторитет в очах президента РФ Володимира Путіна. Тепер Путін хоче змістити акцент на регулярну російську армію. Про це повідомляють аналітики з Інституту вивчення війни (ISW).