В Естонії попередили про новий наступ Росії

Росія готується до великого наступу найближчими місяцями.

На це вказують її дії, каже міністр оборони Естонії Ханно Певкур, передає ERR.

“Чому очікування надання Україні танків стали настільки великими всі розуміють, що наступні кілька місяців будуть критичними. Ситуація в Україні складна, Росія зосереджує нові сили, підвезено багато живої сили”, сказав він.

Призначення голови російського Генштабу Валерія Герасимова командувачем російських військ в Україні замість генерала Сергія Суровікіна Певкур пояснює не тим, що Суровікін не впорався, а тим, що Герасимов може наказувати всім видам військ.

“Ці кроки вказують на те, що Росія готується до великого наступу”, сказав естонський міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українська розвідка часто дає прогнози ‒ в ГУР розповіли

Росія вдається до тактики виснаження, щоб зменшити можливості української ППО.

Певкур каже, що Німеччина може надалі дозволити постачання своїх танків Leopard.

“Новому міністру оборони Німеччини було мало що сказати, тому що у них немає домовленості в коаліції. Вони його шукатимуть”, сказав Певкур.

Він додав, що танки є дуже важливим бойовим компонентом для України. Інша допомога не зможе компенсувати їхню відсутність.

За оцінками українських та західних експертів, Росія вдруге намагатиметься “брати” Київ. Новий напад прогнозують у лютому-березні. Найімовірнішими напрямками, звідки підуть окупанти, називають вже окуповані території Харківської, Запорізької областей та Донбасу.

Ризик нападу росіян з території Білорусі також є, але блище до кінця 2023 року, вважають американські військові аналітики. Новий наступ на Україну Російська Федерація може почати на будь-якому напрямку, заявив президент Володимир Зеленський.

Росія готується до нового наступу на Україну. Першою ознакою цього є активні інформаційні заходи ворога, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.