Судитимуть 55 депутатів Держдуми РФ: деталі

Служба безпеки України передала до суду обвинувальні акти щодо 55 депутатів Держдуми РФ.

15 лютого 2022-го вони підтримали постанову щодо звернення до президента РФ з проханням визнати “незалежність” тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей, повідомляє СБУ.

Крім цього, 22 лютого російські депутати проголосували за ратифікацію “договора о дружбе, сотрудничестве и взаимной помощи” між країною-агресором і терористичними організаціями Л/ДНР. Наступного дня на підставі ухвалених договорів ватажки терористів попросили допомогти у боротьбі надуманою ними воєнної агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Накивав п’ятами раніше росіян: очільником окупаційної адміністрації зайнялося ДБР

Таким чином російські депутати допомогли реалізувати кремлівський план щодо початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Усім 55 чиновникам повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України. Посадовцям загрожує покарання до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Контррозвідка Служби безпеки України запобігла агентурному проникненню ворога до органів державної влади на північному сході України.

У Сумах затримали агента ФСБ, який отримав вороже завдання влаштуватися до Управління оборонної роботи обласної військової адміністрації. У разі успішного проникнення до лав держустанови він мав приховано збирати секретну інформацію про систему захисту регіону в умовах збройної агресії РФ. Отримані відомості планував передавати ворогу через закриті канали електронного зв’язку з використанням заздалегідь відпрацьованих умовних символів. Співробітники СБУ завадили цим намірам, викривши російського агента. Його затримали біля адміністративної будівлі місцевої ОВА.