Генштаб повідомив про загрозу провокаційних інцидентів на кордоні з Білоруссю

Республіка Білорусь продовжує надавати всебічну підтримку російській агресії.

Окрім спільних навчань, на території білорусі триває підготовка російських підрозділів. Про це у суботу, 21 січня, повідомив Генштаб ЗСУ.

У командуванні повідомили, що до Білорусі переміщуються підрозділи територіальних військ. З метою підтримання армії у готовності до застосування вчергове продовжено термін перевірки бойової готовності збройних сил Білорусі. Також зберігається загроза провокаційних прикордонних збройних інцидентів.

Водночас на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань не виявлено.

Ворог не припиняє артилерійських обстрілів вздовж усієї лінії зіткнення. Від мінометного та артилерійского вогню противника постраждали райони населених пунктів Бачівськ та Волфине Сумської області, а також Ветеринарне, Козача Лопань, Стрілеча, Красне, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Колодязне та Новомлинськ на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог тисне на трьох напрямках та обстрілює Україну: Генштаб розповів подробиці

На Куп’янському напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Синьківка, Кучерівка, Піщане, Крохмальне, Новоселівське, Стельмахівка, Вишневе і Першотравневе Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв Новоєгорівку, Макіївку, Площанку, Невське, Червонопопівку, Діброву і Серебрянське лісництво Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали позиції наших військ в районах понад 25 населених пунктів. Серед них Верхньокам’янське, Виїмка, Білогорівка, Благодатне, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Диліївка, Дружба і Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському – обстріляно Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву та Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали райони понад 25 населених пунктів. Зокрема, це Времівка і Новопіль на Донеччині та Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Кам’янське і Плавні на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку окупанти знову обстріляли з усього спектру артилерії Веселе Запорізької області та Козацьке, Новоберислав, Тягинку, Токарівку, Садове, Наддніпрянське та Херсон.

Станом на зараз загрози відкритого вторгнення з боку Білорусі на територію України немає.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко водить російського диктатора Володимира Путіна за ніс. Про це в ефірі телемарафону заявив представник головного розвідувального управління Міноборони Андрій Юсов.

За словами Юсова, чутки про нібито вторгнення Білорусі, є лише частиною психологічної операції Росії.