Очільника МЗС Австрії запросили подивитися в очі жителям Дніпра

Міністерство закордонних справ України відповіло очільнику МЗС Австрії Александеру Шалленбергу, який заявляв “не перегнути палицю” у відносинах із Російської Федерацією.

Шалленбергу запропонували приїхати у Дніпро і повторити сказане перед рідними загиблих від російського ракетного удару. По це заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

“Запрошуємо главу австрійської дипломатії відвідати Дніпро. Там він матиме можливість повторити свої аргументи про почуття міри перед рідними сорока чотирьох людей, які загинули від ракетного удару Росії по багатоповерхівці. Або тими, близьких яких досі не знайшли під завалами”, ‒ сказав Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трибунал над РФ: в ООН обговорять проєкт резолюції

“Заклики продовжувати діалог з Росією, поважати її історію та культуру, посилюють почуття безкарності Кремля, сприймаються ним виключно як запрошення до продовження геноциду українців”, ‒ написав речник МЗС.

Водночас Ніколенко зазначив, що Україна цінує співробітництво з Австрією і вдячна за підтримку в ООН та ЄС.

14 січня російські терористи ракетою зруйнували багатоквартирний житловий будинок у Дніпрі. Загинули 44 людини, серед яких п’ятеро дітей.

Служба безпеки України встановила особи російських окупантів, причетних до ракетного удару по будинку.

Минулого понеділка на конференції французького університету у Парижі міністр закордонних срав Австрії Александер Шалленберг заявив, що Заходу не слід “перегинати палицю”, запровадивши заборону на видачу віз 144 млн росіян.