“Завжди мріяв”. Ракіцький повернувся в “Шахтар” після трьох років виступів у Росії й пів року в Туреччині

Контракт із “Шахтарем” укладено на пів року, до кінця поточного сезону – до червня 2023 року. За інформацією Tribuna.com, ексгравець збірної України повернувся в рідний для себе клуб на правах вільного агента.

Навесні 2022 року Ракіцький тимчасово приєднувався до “гірників” для участі у благодійних матчах Shakhtar Global Tour for Peace. Першу частину сезону-2022/23 гравець провів у турецькому клубі “Адана Демірспор” (дев’ять матчів у всіх турнірах). Він покинув турецький клуб 3 грудня 2022 року.

До цього протягом трьох років Ракіцький виступав за російський “Зеніт” із Санкт-Петербурга, у складі якого ставав чемпіоном Росії.

В інтерв’ю, яке оприлюднила пресслужба “Шахтаря”, Ракіцький повідомив, що гратиме за гірників під 44-м номером – тим самим, що й до виходу із клубу.

“Завжди мріяв повернутися до “Шахтаря”. Я люблю цей клуб, і моє серце належить лише “Шахтарю”. Де б я не грав, відданий цьому клубу. Як мене зустріли хлопці? Добре. Треба ще познайомитися з усіма. Сподіваюся, допоможу їм”, – розповів захисник.

Контекст:

У структурі “Шахтаря” Ракіцький опинився в юнацькому віці. Виступав за “Шахтар-3” у Другій лізі, у першій команді дебютував у серпні 2009 року. Загалом відіграв у складі “гірників” 326 матчів, у яких забив 14 м’ячів. Він завоював із командою 19 трофеїв, зокрема вісім разів став чемпіоном України.

Ракіцький у січні 2019 року оголосив про перехід до російського “Зеніту”, де провів три роки і пішов із клубу достроково (його контракт діяв до літа 2022 року) після повномасштабного вторгнення Росії в Україну

У 2009–2018 роках Ракіцький виступав за збірну України. За цей час він зіграв 54 матчі й забив чотири голи. Після переходу до російського клубу Ракіцького перестали викликати до збірної, а в листопаді 2019 року він оголосив про завершення кар’єри у збірній.

“Збірну обговорювати не дуже хочу. Скажу так: без мене команда й так грає добре”, – сказав тоді футболіст.