У Зеленського розповіли про величезні втрати росіян під Бахмутом і Соледаром

На сході України йдуть дуже важкі бої, найкритичніша ситуація в Соледарі та Бахмуті.

Однак Збройні сили України мужньо тримають оборону, завдаючи російським окупантам величезних втрат. Про це в інтерв’ю “24 каналу” повідомив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Він наголосив, що зараз неможливо сказати точно, які втрати має російська армія на цьому напрямку, проте це точно не тисяча і не дві тисячі ліквідованих загарбників.

“Але це не тисяча чи дві, це 10, 15 чи навіть 20 тисяч (втрат окупантів Gazeta.ua) за весь час наступу біля Бахмуту та Соледару. Вони там втрати не рахують”, вважає Подоляк.

За його словами, для росіян там принципово захопити хоча б щось, щоб можна було 2 тижні говорити про те, що вони умовно “захопили північну околицю міста Соледар”, що вони “ведуть шалені бої в центрі Соледару”, що це “вирішить питання війни та миру” і так “Україна впаде”,

За його словами, це нонсенс, але для внутрішньої аудиторії російські пропагандисти вже тиждень розповідають казки про те, що окупанти “ефективно просуваються” на Бахмутському і на Соледарському напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник розповів про бої біля Соледара

Подоляк запевняє, що б не брехали росіяни, це не так окупанти не перехопили ініціативу на цих напрямках, і вони так само воюють, як і раніше концентрують велику кількість військ на фронті.

Він наголосив, що Україна не робить неочікуваних дій на цьому напрямку, Генштаб ЗСУ все пропрацьовує.

Росіяни сконцентрували там практично все, що в них було боєздатне, включно з залишками контрактної армії, йдеться про спецназ та десантуру, але це “залишки”, розповів Подоляк.

За його інформацією, там “тьма” зеків, яким байдуже куди йти і як воювати, і ще там є військові з ПВК “Вагнер”.

“Тобто Росія сконцентрувала ці війська поряд з Бахмутом та Соледаром. Проте їм не вдається захопити хоча б щось на околицях Бахмуту, тому вони пішли на Соледар. Це ударне угруповання”, зазначає Подоляк.

Радник керівника ОП впевнений, що росіянам не вдасться досягти жодного перелому у війні.

Це тяжко. Ми втрачаємо своїх людей, але Росія вже не зможе переламати хід цієї війни”, впевнений Подоляк.

Російські окупанти штурмують позиції українських захисників на сході.

ЗСУ стримують ворога і не дають йому просуватися. Карту бойових дій опублікувало Міністерство оборони Великої Британії.

Найважчою ділянкою фронту залишається Донецька область. Бої точаться у районі Соледара, Бахмута та Авдіївки. Окупанти намагаються прорвати оборону, щоб просунутися вглиб регіону.

Українські війська атакують на лінії Сватово-Кремінна у Луганській області. ЗСУ намагаються просунутися у напрямку Кремінної. Це відкриє шлях до інших міст Луганської області.