Наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС ‒ у Дніпрі пов’язали зрадника

У ході контрдиверсійних заходів Служба безпеки України викрила ворожого поплічника, який наводив ракети на ТЕС у Дніпрі і “полював” за місцевими системами ППО.

Працюючи у місцевій фармацевтичній компанії зрадник займався поставками лікарських препаратів, під час яких збирав розвіддані про підрозділи ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Агента завербувало головне розвідувальне управління генерального штабу ЗС РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український суддя їздив до окупованого Криму. Має квартири в Москві та Севастополі “Схеми”

“Насамперед російський агент намагався виявити бойові позиції сил протиповітряної оборони і розташування штабів оперативного командування українських військ. Також чоловік передавав агресору локації місцевих об’єктів тепло- та енергозабезпечення. Встановлено, що ворожий агент “звітував” співробітникам російського ГРУ про наслідки повітряних атак по цих об’єктах, зокрема по Придніпровській ТЕС”, ‒ йдеться у повідомленні.

Контррозвідники СБУ затримали агента “на гарячому” ‒ при спробі збору розвідувальної інформації про українські об’єкти.

Відомості чоловік передавав окупантам через закриті канали зв’язку. Він, зокрема, надсилав ворогу фото з прив’язкою до місцевості та детальним описом.

Під час обшуків вдома у затриманого знайшли мобільні телефони із доказами його листування з представником російської спецслужби.

Слідчі СБУ повідомили чоловікові про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Служба безпеки України викрила у Дніпрі підпільний осередок партії прокремлівського блогера Анатолія Шарія. Регіональне “відділення” забороненої “Партії Шарія” готувалося проводити масові заворушення на Дніпропетровщині. Про це повідомила пресслужба СБУ 9 січня.

Служба безпеки України арештувала активи колишнього міністра освіти Дмитра Табачника на понад $2 млн. Експосадовця часів президента-втікача Віктора Януковича підозрюють у державній зраді.