Прем’єр Швеції висловився про передавання Україні потужних САУ

У процесі планування зараз перебуває питання надання Швецією Україні самохідних артилерійських установок Archer.

Про це заявив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон. Він критикував попередній уряд за те, що САУ не передали, повідомляє Aftonbladet.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи надасть Швеція сучасні винищувачі Gripen Україні ‒ міністр розповів

Але й у пакеті військової допомоги за Крістерссона Archer не було. Пояснив це тим, що артустановок “не було у списку пріоритетів України”.

“Я весь час говорив, що ми доволі сильні, щоб надати таку передову систему зброї. Ця робота триває, і я повернуся до цієї теми, щойно ми її закінчимо”, заявив міністр тепер.

Швеція надасть новий пакет допомоги для Збройних сил України він перевищує попередній на 50%. Дев’ятий пакет підтримки Швецією України передбачає надання систем протиповітряної оборони та амуніції для військових. Про це 11 грудня на спільному брифінгу з міністром оборони України Олексієм Резніковим, який пройшов у Медіацентрі Україна Одеса, повідомив міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Норвегія оголосила про новий пакет підтримки для української енергетики обсягом $100 млн. Саме для відновлення української енергосистеми після російських ударів, повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.