У Києві спіймали проросійських пропагандистів

У Києві затримали організаторів російської “фабрики тролів”.

Вони поширювали у соцмережах заклики на підтримку збройної агресії проти України та виправдовували воєнні злочини російських окупантів. Про це передає Служба безпеки України.

“Встановлено, що як першоджерело інтернет-агенти використовували Телеграм-канал московського пропагандиста Юрія Подоляки російського блогера, який нараховує більше ніж 2,7 млн підписників. “Тролі” поширювали його публікації через репости або під виглядом “власних” публікацій у соцмережах”, йдеться у повідомленні.

Підривну діяльність організували двоє місцевих жителів. Вони встановили комп’ютерне обладнання у власних помешканнях у Києві та Білій Церкві. Шукали співучасників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія активізувала “фабрику тролів”, щоб вплинути на результати виборів в США – ЗМІ

Пропагандисти використовували сотні бот-акаунтів. Від їхнього імені поширювали і коментували дописи з російською пропагандою.

Правоохоронці виявили мобільні телефони і комп’ютери із доказами злочинних дій.

Суд обрав злочинцям міру запобіжного заходу для запобігання ухилення їх від кримінальної відповідальності.

Служба безпеки України затримала прихильника “Новороссии”, який 2014 року підіймав російський прапор над Харківською мерією.

Ворожого поплічника спіймали під час контрдиверсійних заходів у Харкові.

За даними слідства, зловмисник понад вісім років переховувався від правосуддя за спроби насильницького захоплення влади в Харківській області.