РФ прибрала носії “Калібрів” з Чорного моря, однак загрожує ударом із Середземного

8 січня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебувають 13 ворожих кораблів Російської Федерації.

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два ворожих кораблі, серед яких немає носіїв крилатих ракет “Калібр”. Про це повідомляє ВМС України.

В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов потролив росіян, у яких не “закінчуються” “Калібри”

Водночас у Середземному морі знаходиться 9 ворожих кораблів, з них п’ять носіїв крилатих ракет “Калібр”, загальний залп 72 ракети.

“За добу, в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря 10 суден, з них 5 суден рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря 23 судна, з них 8 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор”, ідеться у повідомленні.

У ВМС вкотре наголосили, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Через дію санкцій Росія не може налагодити достатнє виробництво ракет. Їхній запас вичерпується, бо російське керівництво не розраховувало на тривалу війну.

Те, що вони просять допомоги в Ірану, підтверджує, розповів в інтерв’ю в рамках телемарафону секретар РНБО Олексій Данілов.

Крім того, росіяни мусили змінити тактику запуску ракет по Україні, оскільки почастішали випадки падіння їхніх же снарядів на території Росії.