У кар’єрі знайшли старовинний корабель

На дні кар’єрного озера в графстві Кент на півдні Англії морські археологи виявили залишки корабля.

Його могли збудувати за правління королеви Єлизавети I у 1558-1603 роках, пише Ancient Origins.

Фахівці побачили під водою добре збережені колоди. Вони повідомляли організацію, що займається охороною пам’яток, а вона пов’язала Раду з Уессекської археологією і надала екстрене фінансування підтримки розкопок кар’єра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли давнє поховання з вишуканими скарбами: фото

Навряд корабель потерпів у цьому місці аварію. Його могли кинути у кар’єрне озеро, коли термін експлуатації закінчився. Щоб визначити стан корабля, фахівцям потрібно більше часу.

Знахідка є унікальною, бо дуже мало кораблів XVI століття збереглося. Хоча це був активний період в історії англійського мореплавства.

Монети знайшли при проведенні археологічних розкопок в околицях Біскупця, на території Вармінсько-Мазурського воєводства.

Перші дві монети виявили аматори за допомогою металошукачів. Про знахідку вони повідомили місцевій владі. Розкопками зайнялись археологи з Острудського музею. Вони знайшли 118 срібних динаріїв IX ст. Монети належать до періоду Людовика Благочестивого.

Раніше динарії Каролінгів у Східній Європі не знаходили. Учені не можуть пояснити, як такий скарб з’явився в Польщі. У ті часи в землях, населених пруськими племенами, переважали арабські монети.