“У відповідь на теракт у Дружківці”. У Закарпатській ОВА анонсували будівництво трьох критих льодових арен для хокею

Про це 5 січня у Facebook повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

“Терористи можуть знищити наші спортивні об’єкти, але їм ніколи не знищити переможного духу, який живе в серцях наших спортсменів. 3 січня російські військові, порушуючи норми міжнародного права, бомбардували льодову арену в Дружківці на Донеччині, котра була одним з осередків українського хокею, – написав керівник ОВА. – У відповідь на теракт, яким знищено арену “Альтаїр”, за підтримки територіальних громад краю і Федерації хокею України ми розпочинаємо роботу зі зведення трьох критих льодових майданчиків для проведення тренувань і змагань із хокею”.

За словами Микити, у тих громадах, де облаштують майданчики, створять ДЮСШ із відділеннями для хокею.

“Ці осередки стануть фундаментом розбудови хокею на Закарпатті, який зародився в Ужгороді у 70-х роках минулого сторіччя, а також новим місцем для тренувань спортсменів, які релокуються у наш регіон… Після руйнації кожної спортивної споруди будуть зводитися дві нові”, – наголосив голова ОВА.

Контекст:

Увечері 2 січня росіяни завдали кілька ракетних ударів по Дружківці. На льодовій арені “Альтаїр”, домашній арені ХК “Донбас”, виникла пожежа.

Як уточнили у Нацполіції, двічі росіяни вдарили по Дружківці ракетами С-300 та “Іскандер”, а по льодовій арені завдали авіаудару ракетою Х-55. Журналісти опублікували фото та відео арени “Альтаїр” після атаки.

Унаслідок ракетної атаки по Дружківці одна людина загинула, ще одна дістала поранення, повідомив 3 січня заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

Російська ракета Росії проти “Альтаїру” у Дружківці – чергове зізнання держави-терориста, зазначив президент Володимир Зеленський.