Помер футболіст Джанлука Віаллі

За даними телеканала, Sky Sports, де Віаллі донедавна виступав як футбольний експерт, ексфутболіст помер від раку підшлункової залози.

Діагноз поставили п’ять років тому, після чого Віаллі пройшов 17-місячний курс хіміотерапії. Тоді, 2020-го, колишній спортсмен казав, що йому вдалося подолати рак, проте 2021 року хвороба повернулася.

У середині грудня 2022 року Віаллі покинув тренерський штаб збірної Італії (де допоміг команді здобути перемогу на Євро 2020), щоб сконцентруватися на боротьбі із хворобою. Наприкінці 2022 року його стан погіршився, і останні дні свого життя він провів у лікарні.

Збірна Італії пообіцяла, що Віаллі пам’ятатимуть завжди.

“Ювентус” оприлюднив у соцмережах пост на згадку про футболіста.

У “Челсі” Віаллі назвали легендою клубу й футболу загалом.

Контекст:

Віаллі виступав за “Ювентус” (Турин, Італія), “Челсі” (Лондон, Англія), “Сампдорію” (Генуя, Італія) і “Кремонезе” (Кремона, Італія). У складі збірної Італії Віаллі провів 59 матчів, ставши бронзовим призером чемпіонату світу 1990 року й чемпіонату Європи 1988 року. У складі “Челсі” Віаллі став володарем Кубка Англії, а також Кубка володарів кубків. У складі “Ювентуса” італійський форвард вигравав Лігу чемпіонів.

У “Челсі” Віаллі кілька років поєднував посади тренера і гравця. Це один із небагатьох випадків в історії футболу на такому високому рівні.

На міжнародній арені він виграв 59 матчів за збірну Італії, забивши 16 голів і беручи участь у чемпіонатах світу 1986-го і 1990 років.