В Ірані прозвучала чергова цинічна заява щодо війни в Україні

Іран заперечує, що своєю підтримкою Росії фактично виступає однією зі сторін конфлікту у війні проти України.

Тегеран переконує, що оборонна співпраця з Москвою здійснювалася ще до вторгнення Росії в Україну в лютому торік. Про це заявив речник міністерства закордонних справ Ірану Нассер Канаані, пише Xinhua.

Представник міністерства назвав звинувачення на адресу Тегерана “безпідставними”.

“Іран не сторона конфлікту в Україні й необґрунтовані закиди проти Ірану не допоможуть розв’язанню проблеми”, сказав Канаані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізраїлі зробили тривожну заяву щодо постачань зброї з Ірану в РФ

За його словами, Україна та Іран офіційно донесли свої позиції з цього приводу одна одній.

“Оборонна співпраця Ірану з іншими державами ґрунтується на спільних інтересах та проводиться відповідно до міжнародного законодавства”, – зазначив Канаані.

20 жовтня Європейський Союз запровадив санкції проти Ірану за постачання Росії ударних безпілотників задля використання їх проти України.

У листопаді торік офіційний Тегеран вперше публічно визнав постачання дронів-камікадзе РФ. Однак з обмовкою: безпілотники передали нібито до початку повномасштабної війни та в невеликих кількостях.

Росія придбала в Ірану 1,7 тис. дронів-камікадзе Shahed. Контракт на це сторони уклали ще влітку. Дрони постачаються партіями, заявив головний розвідник України Кирило Буданов.

Нещодавно Росія отримала від Ірану ще одну партію дронів, якими атакувала Україну. РФ передали 250 дронів Shahed 136, сказав президент Володимир Зеленський.

Він попередив, що РФ планує тривалу атаку на Україну дронами типу Shahed-136. За його словами, ставка ворога може бути на виснаження українців, ППО, енергетики.