Подоляк пояснив, чого хоче РФ від “перемовин”

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував тему так званих перемовин з Росією, яких так прагне країна-агресорка.

Росія прагне реваншизм, вважає він. Про це йшлося в ефірі телемарафону.

“Навіщо нам перемовини з людьми, які мають відповідати за кримінальні злочини?.. Росія прийшла на чужу територію. Росія вбиває масово людей і робить це тому, що досі вважає, якщо вона не програє, а будь-що, що вони пропонують в рамках переговорного процесу – це не програш Росії, тоді вони не будуть відповідати за всі ці злочини”, – зазначив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберґ спрогнозував тривалість війни в Україні

Він наголосив, що у разі здійснення таких переговорів із Росією, країна-терористка позбудеться відповідальності та необхідності внутрішньої трансформації.

“Набере обертів такий процес, як реваншизм. Вони і так нас ненавиділи, а після цих 10 місяців війни, вони нас будуть ненавидіти до неможливості. Вони захочуть компенсувати це приниження, якого сьогодні зазнають”, – додав Подоляк.

Він назвав три складові в межах переговорного процесу, які Росія сьогодні хоче зафіксувати.

Позбуття відповідальності за масові злочини та статусу програшу РФ.

Питання лінії розмежування для того, щоб було можна апгрейдити свою армію і піти 1-5 етапом заради компенсування своїх внутрішніх реваншиських настроїв.

Отримання оперативно-тактичної паузи.

Останнє, за словами Подоляка, Росії потрібно для того, щоб знайти додаткові ресурсні можливості, перш за все зброю.

“Десь в Ірані, КНДР чи Білорусі РФ потрібно знайти зброю – стару, радянську, бо більше нічого нового в них немає”, – додав він.

Міністр закордонних справ країни-агресорки Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що РФ відмовляється вести переговори з Україною на основі формули миру, яку пропонує президент Володимир Зеленський.

Лавров заявив, що Зеленський “плекає ілюзію домогтися за допомогою Заходу” виведення російських окупаційних військ з території України, виплати Росією репарацій, “явки з повинною в міжнародні трибунали”.

“Ми на таких умовах ні з ким не розмовлятимемо”, сказав російський міністр.

У листопаді Зеленський представив 10 пунктів, що мають зупинити російську агресію та гарантувати Україні безпеку.