Зеленський прибув у Конгрес США

“Ми вітаємо сміливого, мужнього президента Зеленського, щоб висловити вдячність не лише йому, а й мужньому, згуртованому народу України за те, що вони роблять для захисту демократії”, – зазначила Пелосі.

Пелосі зауважила, що і демократи, і республіканці в Палаті представників та Сенаті “з нетерпінням чекають на виступ Зеленського”.

Зеленський під час короткого брифінгу заявив, що відвідує Конгрес удруге – уперше він відвідував його до російського вторгнення.

“Що я можу сказати? Різні, різні почуття, як різні історії, як життя. Але в будь-якому разі, у цьому житті дуже важливим є Конгрес США, це великий друг України, українського народу, свободи, волі українців. Дуже дякую”, – сказав він.

Контекст:

Сьогоднішня поїздка– перший закордонний візит президента України після початку повномасштабного російського вторгнення. У Білому домі говорили, що президент США Джо Байден запросив Зеленського до США, тому що війна, що розв’язана Росією, в Україні “вступила в нову стадію”.

Очікується, що виступ Зеленського до Конгресу розпочнеться близько 2.30 за київським часом. Після цього він повернеться до України.