У Кремлі незадоволені ставленням мешканців Криму до війни ‒ на півострові посилюють терор

Росіяни посилюють терор цивільних на тимчасово окупованих територіях України.

Особливу увагу відводять Криму. Там російські спецслужби отримали завдання виявити підпільні мережі українців. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

У Криму окупанти збираються проводити вибіркові обшуки у квартирах і будинках. Акцент робитимуть на помешканнях кримських татар.

“Згідно із завданням, росіяни мають перевірити підвали й гаражі, а також телефони й комп’ютери з метою пошуку інформації, яка вкаже на співпрацю із ЗСУ. Центр національного спротиву закликає мешканців бути пильними й подбати про відповідність легендування, перевірити гаджети й подбати про “чистоту” в будинках”, ‒ ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину територій звільнять дипломатичним шляхом Кулеба

Посилення терору пов’язане з тим, що Кремль отримав дані закритого соціологічного дослідження щодо суспільно-політичної ситуації на півострові. Воно показало, що навіть ті мешканці, які раніше підтримували війну РФ проти України, нині вже апатичні до підтримання Москви. Це ж стосується й тих росіян, які переселилися до Криму впродовж восьми років окупації.

“Російське військово-політичне керівництво розуміє, що українські партизани відіграли важливу роль у звільненні Херсона від російських окупаційних військ. Тому, намагаються знайти нові методи боротьби з підпіллям. Центр національного спротиву закликає бути особливо уважними усіх мешканців ТОТ і вкотре наголошуємо на якісній та відповідальній підготовці ваших операцій та акцій”, ‒ ідеться в повідомленні.

У Криму російські окупанти змушують людей здавати гроші на армію РФ. Таким чином імітують волонтерство, передає Центр національного спротиву.

Українська влада розглядає варіант видворення всіх громадян Росії з тимчасово окупованого Криму після його звільнення. Ідеться саме про громадян РФ, які отримали це громадянство за межами окупованого Криму. Про це у колонці “Української правди” повідомила постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева.