СБУ навідалась до собору московської церкви у Борисполі

Співробітники Служби безпеки України разом з поліцейськими прийшли сьогодні, 9 грудня, до Свято-Покровського кафедрального собору РПЦ в Україні у Борисполі на Київщині.

Там провели контррозвідувальні заходи, повідомляє пресцентр головного управління СБУ у Києві та області.

До таких кроків спецслужба вдається, аби протидіяти підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зливав позиції ЗСУ в Сіверськодонецьку: священнику РПЦ дали 12 років тюрми

“Заходи проводяться для унеможливлення використання афілійованих із центрами впливу в РФ релігійних громад в якості осередку “русского мира” та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів. А також для перевірки даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо”, ‒ йдеться у повідомленні.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці в межах чинного законодавства оглядають територію та приміщення. Шукають заборонені до обігу предмети. Також перевіряють людей на їхню причетність до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

“Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України”, ‒ зазначають в СБУ.

На Житомирщині співробітники СБУ 8 грудня проводили безпекові заходи на трьох об’єктах РПЦ в Україні. Контррозвідувальні заходи відбувалися у Коростенському районі.

В єпархіях московської церкви у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях знайшли російські паспорти, перепустки “федеральних радників” та пропагандистські матеріали. Встановили, що під час захоплення Херсона місцевий архімандрит настоятель Успенського собору був у Кремлі під час оголошення анексії областей, передає Служба безпеки України.