Російських військових порівняли з бойовиками ІДІЛ

Мінування російськими військовими цивільних будинків, дитячих іграшок і тіл вбитих нагадує тактику бойовиків ІДІЛ.

На наявність мін потрібно перевірити понад 160 тис. кв. км території України. Про це заявив представник Держдепартаменту США, менеджер у справах Європи Майкл Тірре, повідомляє “Голос Америки”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти підірвали головне управління поліції у Херсоні: наслідки показали на відео

“Від українських посадовців, які працюють на місці, ми знаємо, що російські солдати цілеспрямовано мінують цивільні будинки, зокрема дитячі іграшки, і навіть тіла вбитих. Жахливе використання вибухових пристроїв російськими військовими нагадує тактику бойовиків ІДІЛ в Іраку та Сирії, де терористи намагалися вбити скільки цивільних, скільки можливо, щоб люди боялися повертатися до своїх домівок”, – заявив Тірре.

Він зазначив, що розмінування України буде найбільшим викликом для саперів з часів Другої світової війни.

7 грудня на Херсонщині під час проведення стабілізаційних заходів на каскаді ворожих мін підірвалися четверо поліцейських. Вони загинули. Ще четверо отримали поранення. Лікарі борються за життя поранених.

Тікаючи з Херсона, російські окупанти мінували все підряд. Ворог залишав вибухонебезпечні предмети навіть у дитячих іграшках.

Крім того, російські війська перед відступом з Херсона замінували майже всі кабінети в будівлі Служби безпеки України в Херсонській області.