Косово: спецназ заблокував муніципалітет, де живуть серби

Понад 200 спецпризначенців з Косова на бронеавтомобілях зайшли на територію муніципалітету Північна Митровиця. Силовики заблокували весь муніципалітет, де проживають переважно серби.

Такі заходи були прийняті на фоні наростаючої напруги перед виборами в муніципалітетах, пише Kosovo-Online.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сербії зробили категоричну заяву про ЄС: деталі

Поліцейські пояснюють свої дії необхідністю забезпечити безпеку. Обстановка в муніципалітеті залишається спокійною, але напруженою. Місцеві серби почали збиратися на вулицях.

Зростання кількості правоохоронців у північних муніципалітетах відбувається на фоні майбутніх перевиборів. Їхньою причиною став бойкот косівської влади від партії “Сербський список”, яка співпрацює з Белградом.

Якщо на виборах переможуть серби, орієнтовані на співпрацю з Приштиною, то Сербія ослабить свій вплив на північні регіони Косово.

Сербія та Косово за європейського посередництва домовилися по угоді щодо автомобільних номерів, щоб уникнути можливої ескалації у прикордонних районах.

До цього сторони провалили переговори щодо ситуації з автомобільними номерами. Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв про готовність задіяти місію KFOR для забезпечення порядку на кордоні Сербії та Косово.