Росія готується до поразки, Пригожина бачать одним з нових лідерів – ГУР

Росія готується до поразки на війні проти України.

Однак не припиняє мобілізацію, зокрема і на окупованих територіях. І, ймовірно, готується до більш потужних її хвиль. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі “Апостроф”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник “Вагнера” утверджується у РФ як нова політична сила ISW

Призиватимуть навіть неповнолітніх. “Мова йде вже і про 17-річних на окупованих українських територіях, яким не дають можливості уникнути мобілізації, потрапивши закордон. Ця війна торкнеться кожного в Росії, вони повинні зрозуміти, що уникнути її, не поваливши режим і не відійшовши з окупованих територій, не вдасться”, – підкреслив Юсов.

Водночас в Кремлі йде боротьба ультраконсервативних груп щодо того, хто буде великим імперцем. Зокрема, одна з так званих башт Кремля вже розглядає керівника ПВК “Вагнера” Пригожина в якості одного з лідерів держави поствоєнного часу.

Російський олігарх, засновник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин продовжує набирати сили й будувати військову структуру, паралельну міністерству оборони Росії. Вона може стати великою загрозою для правління російського диктатора.

Пригожин рекрутує добровольчий батальйон, у який влаштувався колишній ватажок так званої ДНР Ігор Гіркін. Останній відомий своєю їдкою критикою керівництва міноборони РФ, нагадали експерти.

Путін залежить від сил “Вагнера” у Бахмуті на Донеччині і, ймовірно, намагається утихомирити Пригожина, бо той підриває російську армію.

До Конгресу Сполучених Штатів внесли двопартійний законопроєкт про визнання російської приватної військової компанії групи “Вагнер” іноземною терористичною організацією.

У проєкті закону звучить вимога до державного секретаря США визнати “вагнерівців” і будь-які афілійовані з цією ПВК групи, її наступників іноземною терористичною організацією (FTO) протягом 90 днів з дня набрання чинності законом.