“Без опалення до весни” – Кличко заговорив про імовірний апокаліпсис в Києві

У Києві може статися “апокаліпсис”, як у голлівудських фільмах, вже цієї зими, якщо РФ продовжить свої удари по інфраструктурі України.

Внаслідок цього столиця може втратити електроенергію, воду і тепло. Про це в інтерв’ю Reuters заявив мер міста Віталій Кличко.

“Може статися “апокаліпсис”, як у голлівудських фільмах, коли через низьку температуру неможливо жити в будинках”, зазначив мер.

За його словами, Київ може залишитися без центрального опалення до весни. Це при тому, що температура повітря у столиці може опуститися до -15°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко оприлюднив список ринків, супермаркетів і ТРЦ, які працюватимуть у разі блекауту в Києві

“Якщо електрика й надалі буде відсутня, а зовнішня температура буде низькою, ми, на жаль, будемо змушені зливати воду з будівель. Інакше вода може замерзнути і порушити всю водопровідну мережу, а будівлі будуть повністю непридатні для подальшого використання”, пояснив Кличко.

Водночас він наголосив, що мешканцям столиці наразі нема потреби евакуюватися, хоча вони мають бути готовими до такого сценарію.

Він запевнив, що влада міста “бореться і робить все можливе, щоб цього не сталося”, й закликав підготувати предмети першої необхідності, оскільки у Києві не вистачає місць у пунктах обігріву.

У Києві покращується ситуація з електропостачанням.

Але на лівому березі Дніпра ще залишаються проблеми, повідомив генеральний директор енергопостачальної компанії Yasno Сергій Коваленко.

Тут побутові клієнти отримують лише до 30 відсотків від потреб, тому що досі ведеться ремонт одного із комунальних об’єктів генерації. А мережі від інших джерел генерації перевантажені і не можуть передати достатньо енергії на лівобережні райони