Макрон вступився за росіян: хоче, щоб їх допустили до Олімпіади

Росіяни та білоруси мають брати участь в Олімпіаді-2024 в Парижі, незважаючи на війну в Україні.

Так вважає президент Франції Еммануель Макрон. Про це на прес-конференції розповів президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірні України з волейболу допустили до кваліфікації Олімпіади-2024

“Президент Макрон заявив, що спорт не повинен був політизований, і наголосив щодо Олімпіади та Паралімпіади 2024 року, що представники всіх країн, у тому числі й тих, що перебувають у стані війни, повинні брати участь у них”, ‒ розповів Бах.

За його словами, олімпійський рух “має бути об’єднуючою, а не роз’єднувальною силою”.

“Генеральна асамблея ООН, куди входять і Україна, і Росія, і Білорусь, визнала, що всі змагання мають бути організовані у дусі миру. Резолюція також підтримала політичну нейтральність олімпійського руху, а також місію МОК та олімпійського руху”, ‒ додав Бах.

Лідери правлячої коаліції Німеччини з подивом відреагували на слова президента Франції Емануеля Макрона щодо надання Росії “гарантій безпеки” з боку колективного Заходу. Макрону нагадали, що НАТО ніколи не погрожувала Росії.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Захід повинен розглянути, як задовольнити потребу Росії в гарантіях безпеки, якщо її президент Володимир Путін погодиться на переговори про припинення війни в Україні.