Мера Чернігова позбавили повноважень на рік

Мера Чернігова Владислава Атрошенка на рік позбавили права обіймати посаду міського голови.

Рішення ухвалив Яворівський районний суд міста Львова. Про це з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомив “Інтерфакс-Україна”.

Суд визнав мера винним у скоєнні дій в умовах конфлікту інтересів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа тих, хто контролював всю Одесу: фігуранта відправили у СІЗО

Також суд оштрафував Атрошенка на 6,8 тис. грн.

Рішення суд ухвалив у середу.

Згодом про відсторонення від посади через корупційні правопорушення повідомило Державне бюро розслідувань.

“Суд визнав винним міського голову Чернігова Владислава Атрошенка у вчиненні адміністративного правопорушення неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів”, розповіли.

Суд позбавив Атрошенка права обіймати посаду міського голови Чернігова впродовж 12 місяців. Наклав штраф у вигляді 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

“Працівники ДБР виявили, що міський голова Чернігова наказав своєму водієві вивезти закордон автомобіль, який належить його дружині. Це становило його приватний інтерес. При цьому водію мера оформили відрядження і виділили з бюджету кошти, у тому числі і на бензин”, пояснили.

У вересні ЗМІ повідомляли, що Національне агентство із запобігання корупції склало протокол про конфлікт інтересів і протокол про корупцію щодо Атрошенка.

Претензія НАЗК стосувалася того, що 2 липня водій водій мера виїхав за кордон через пункт пропуску “Шегині” на автомобілі дружини Атрошенка Tesla Model X. Меру Чернігова тоді відмовили у перетині кордону.

Дружина Атрошенка 5 березня покинула територію України через “Шегині” за кермом Toyota Camry, службового автомобіля мера.

Володимир Атрошенко обирався мером Чернігова у 2015 році від “Блоку Петра Порошенка”. Тоді ж склав мандат народного депутата. Тричі був нардепом.