Генконсульство Польщі у Львові змінює правила подання заяв на візи

Із 8 грудня Генеральне консульство Республіки Польща у Львові змінює правила подачі заявок на отримання національних віз у візовому центрі.

Заяви там прийматимуть лише через поштові відправлення. Про це Генконсульство повідомляє у Facebook.

Скасовують також обов’язок попередньої реєстрації для отримання дати. Заяви можна надсилати у будь-який час. При цьому заява повинна бути заповнена в електронній системі, а потім з неї роздрукована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє українців займались шахрайством у Польщі ‒ переправляли нелегалів через кордон

У консульстві тепер відмовляються від послуг уповноважених осіб ‒ заявник має самостійно підготувати необхідні документи.

“Це рішення є тимчасовим, повернення до можливості особистого подання заяви буде можливим, коли нормалізується ситуація з безпекою, включаючи електропостачання”, ‒ йдеться у повідомленні.

Безпосередньо у консульстві, як і раніше, прийматимуть заяви на отримання шенгенської візи, на отримання національних віз, подані членами родини громадян Республіки Польщі та ЄС. За попередніми правилами також приймають заяви на отримання національних віз власниками карт поляка та заяви на отримання карт місцевого прикордонного руху.

Українських біженців у Польщі попередили про зміни умов перебування. Це стосуватиметься виїздів і доплат за проживання. Відповідний проєкт уже готовий. Очікується, що біженцям з України потрібно обов’язково мати номер PESEL.

Від початку повномасштабного російського вторгнення Україну покинули понад 6,8 млн осіб. Європейські країни надають нашим громадянам тимчасові притулки та виплати, які можуть допомогти, доки вони не повернуться додому або не знайдуть джерела доходу в новій країні. Ми зібрали актуальну інформацію, яку допомогу надають у країнах, де знайшли прихисток найбільше наших громадян і що варто знати переселенцям.