Чому Росія менше застосовує авіацію у війні ‒ у британській розвідці пояснили

Росія за останні місяці суттєво скоротила кількість бойових вильотів своєї тактичної авіації над Україною.

Зараз російські літаки виконують десятки місій на день, тоді як у березні цей показник сягав до 300 вильотів щоденно. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чи здатна РФ виробляти носії “Кинджалів” МіГ-31

“Нині Росія втратила понад 60 літаків у конфлікті, ймовірно, включаючи додаткові винищувачі-бомбардувальники Су-24М FENCER і штурмовики Су-25 FROGFOOT минулого тижня. Зменшення кількості вильотів, ймовірно, є наслідком постійної високої загрози з боку української ППО, обмеження годин польоту російських літаків та погіршення погоди”, ‒ наголошують у британській розвідці.

Там прогнозують, що російські військово-повітряні сили продовжуватимуть низькі темпи наземних ударів через погану зимову погоду.

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку. Так, у суботу, 3 грудня, українські прикордонники “мінуснули” російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 5 грудня становлять 91 690 осіб. За добу лави “200-х” поповнили ще понад 540 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.