Росія хоче закрити шахти на окупованих територіях Донбасу ‒ Гайдай

На тимчасово окупованих територіях Донбасу росіяни готуються до масового закриття шахт.

Насамперед це пов’язано з тим, що понад половина працівників уже мобілізовані до окупаційних військ, повідомив у Telegram голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, тим шахтарям, які залишились, загарбники пояснюють, що непрацюючі підприємства нерентабельно утримувати.

“Непрацюючі вони через примусову мобілізацію. Також неодноразово зазначалось, що на деяких шахтах Луганщини розпочато демонтаж та вивіз обладнання”, ‒ зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив хороші новини з Луганського і Донецького напрямків

За його словами, Росія на захоплених територіях продовжує збільшувати тарифи “заднім числом”. Зокрема, про чергове свавілля окупантів повідомляють жителі Рубіжного.

“Власники квартир та будинків, де є світло, повинні за нього сплачувати із 1 березня. Хоча ще на початку травня з міста проводилася евакуація населення у безпечні регіони України. А електроенергію окупанти подали ще через декілька місяців. А от у Кремінній на світло чекають тільки разом із ЗСУ. В місті темно. Як і в навколишніх населених пунктах, до прикладу, в Красноріченську”, ‒ наголосив Гайдай.

Він також повідомив, що у розташованому в тилу Новоайдарі росіяни вирішили вимкнути Інтернет. Таким чином хочуть завадити партизанам підказувати українським військовим розташування ворога.

З 1 січня на тимчасово окупованих росіянами українських територіях збираються вивести з обігу гривню. Розплатитися в магазинах, оплатити послуги та провести розрахунки за житлово-комунальні послуги можна буде винятково в російських рублях. Про це в Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Загальний темп військових операцій на сході України, імовірно, зросте найближчими тижнями. Вищим темпам бойових дій сприятимуть погодні умови найближчим часом похолодає і замерзне земля. Про це повідомив Інституту вивчення війни (ISW).