Макрон розказав про підтримку контактів із Путіним

Президент Франції Емануель Макрон вкотре виступив за прямий контакт із російським диктатором Володимиром Путіним.

Макрон в інтерв’ю для CBS News розповів, що до 24 лютого літав до Москви, гадаючи, що можна уникнути повномасштабної війни в Україні.

“Я завжди підтримую регулярні обговорення та прямий контакт із Путіним, бо вважаю, що найкращий спосіб відновити стосунки це зберегти такий прямий канал. Ізоляція це найгірше, особливо для такого лідера, як він”, заявив він.

Водночас президент Франції назвав воєнними злочинами атаки РФ на цивільну інфраструктуру, додавши, що Росія припустилася величезної помилки, напавши на Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон знову завів пісню про гарантії безпеки для Росії

“Перша помилка не поважати міжнародне право і порушити всі принципи, які росіяни підписали. Це вбивчо для їхнього авторитету. Вони припустилися багатьох помилок в оцінці своїх власних можливостей та можливостей України”, додав Макрон.

3 грудня президент Франції Емануель Макрон заявив, що Заходу слід подумати, як ставитися до “гарантій безпеки” для Росії, якщо диктатор Володимир Путін погодиться на переговори щодо припинення війни в Україні.

Ця заява посилила російську інформаційну операцію про необхідність Заходу обговорити “гарантію безпеки” для Москви, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).