“Тягар стає дедалі важчим” ‒ Блінкен розповів про “руйнівні наслідки” для Росії

Через запроваджені Заходом санкції країні-агресору Росії стало важче поповнювати свої запаси озброєння.

РФ платить дедалі більшу ціну за війну в Україні. Витрати Росії зростають з кожним днем, а санкції мають “руйнівні наслідки”, які посилюються. Про це в інтерв’ю телеканалу CNN сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державний секретар США: Путін варвар

Так, через західні санкції Москва не може імпортувати деталі для створення нових озброєнь.

“Якщо подивитися на зусилля Росії щодо модернізації своєї економіки, чи то енергетичні технології, базова телекомунікаційна інфраструктура, оборонна та аерокосмічна промисловість, то з кожним днем, який проходить в умовах цих санкцій, тягар Росії стає дедалі важчим. А її здатність вести подібні війни дедалі меншою”, сказав Блінкен.

За його словами, Захід продовжує шукати способи ще більше посилити санкції, аби підірвати російську економіку та її військові зусилля.

У Конгресі йде робота над альтернативою визнання Російської Федерації “країною-спонсором тероризму”. Сполучені Штати Америки постійно розглядають, які заходи можна вжити, щоб збільшити тиск на РФ. Про це сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Президент Росії Володимир Путін говорить про дипломатію, але водночас завдає ракетних ударів по Україні. Він підбурює до ескалації ситуації. США мають прямий дипломатичний контакти з Кремлем, але він використовується тільки для запобігання серйозним загрозам таким, як ядерна. До мирних переговорів щодо України Володимир Путін не готовий, заявив телеканалу France 2 держсекретар США Ентоні Блінкен.