Далекобійні ракети, бронетехніка: Подоляк назвав, що отримаємо від партнерів

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк запевняє, що Україна поступово отримає від міжнародних партнерів всю необхідну допомогу. Зокрема, бронетехніку, системи ПРО, засоби для підтримки енергосистеми.

Про це він сказав в ефірі телемарафону.

“У нас будуть далекобійні ракети, бронетехніка у будь-якому обсязі, і новітні, і старі системи ПРО. Їх буде достатньо багато, щоб закрити небо. У нас будуть запасні частини для трансформаторів, аби була розподільча мережа і давала нам світло. У нас все це буде. Але буде поступово – це ключове”, – наголосив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк потролив Лукашенка та Шойгу

Він додав, що світ має переосмислити свою роль та відмовитись від обережної позиції. Щойно це відбудеться, Україна досить швидко отримає все необхідне для перемоги.

Україні потрібно значно більше різноманітних систем протиповітряної оборони. Українські військові на повну і дуже ефективно використовують усе озброєння, яке передали країни-партнери. Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Україна веде переговори з Німеччиною про передачу систем протиповітряної оборони Patriot, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

В Україну вже прибули зенітно-ракетні комплекси NASAMS і Aspide. Німеччина передала Україні зенітно-ракетний комплекс IRIS-T.