“Спеціальна операція не припиниться” ‒ Лукашенко знову лякає війною

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що Україна нібито “хоче продовжувати війну”, яку почала проти неї Росія.

При цьому він заявив, що війна може тривати “до останнього чи то українця, чи то вже там поляка або ще найманців”. Про це самопроголошений президент Білорусі сказав під час зустрічі з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, повідомляє білоруське державне агентство БЕЛТА.

“Я не збираюся тут нікого лякати. Ви тим більше. Усі вже й так налякані-перелякані. Але якщо вони хочуть, щоб ми мирно жили в нашому регіоні, не озираючись на те, як на це дивляться з-за океану, і Росія, й Білорусь до цього готові”, ‒ сказав Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі накопичують війська Наєв

Він заявив, що не бачить, щоб українці “були готові до повноправних переговорів і по-людськи домовлятися”.

“Вони бачать, на нашу думку, як продовжити війну. Ну, тоді спеціальна операція не припиниться. Напевно, ви це краще знаєте”, ‒ сказав Лукашенко, звертаючись до Шойгу.

Він також вкотре визнав, що в Білорусі і російські, й білоруські офіцери готують військових двох країн.

“Тут ніхто не ділиться: ми як єдине угруповання, єдина армія сьогодні готуємося. Усі про це знають навколо. Ми це не ховали. Та й у сучасному світі сховати це неможливо”, ‒ сказав він.

Розвідувальні органи України нині не вбачають загрози наступу з Білорусі. Водночас сектор безпеки й оборони готовий до будь-якого розвитку подій. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко продовжує виставляти інформаційні умови для протидії російському тиску щодо участі у бойових діях проти України. Він, зокрема, звинуватив Київ та НАТО у збільшені кількості провокацій біля кордону. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).