Японія та Іспанія вийшли до плей-оф чемпіонату світу з футболу. Німеччина припинила боротьбу

В Ар-Раяні грали збірні Іспанії та Японії.

Іспанець Альваро Мората відкрив рахунок на 12-й хвилині. Його команда вела в рахунку до початку другого тайму, коли японці забили два м’ячі – на 48-й (Ріцу Доан) і 52-й (Ао Танака) хвилинах.

Підсумок – несподівана перемога збірної Японії із рахунком 2:1.

У паралельному матчі Аль-Хоре найсильнішого визначали збірні Німеччини та Коста-Ріки. Події розвивалися зі схожим сценарієм: першими забили німці (на 10-й хвилині це зробив Серж Гнабрі), а потім два м’ячі провели костариканці (Єльцин Техеда на 58-й та Хуан Пабло Варгас на 70-й).

Збірна Німеччини зусиллями Кая Хаверца (73-а й 85-а хвилини) та Нікласа Фюлкруга (89-а хвилина) зуміла забити ще три м’ячі та виграти поєдинок із рахунком 4:2.

Переможцем квартету стали японці, в них шість очок. У плей-оф чемпіонату світу вони вийшли разом із іспанцями, що посіли друге місце (чотири очки). Чотири очки здобула й Німеччина, однак у неї виявилася гіршою від різниці забитих і пропущених м’ячів.

Скріншот: fifa.com

Скріншот: fifa.com

Контекст:

Фінальна частина чемпіонату світу з футболу 2022 року відбувається у Катарі з 20 листопада до 18 грудня.

Чинним чемпіоном світу є Франція.

Уже відомі шість пар 1/8 фіналу: Англія – Сенегал, США – Нідерланди, Франція – Польща, Австралія – Аргентина, Марокко – Іспанія, Хорватія – Японія.