Велика Британія запровадила санкції проти 22 росіян: хто туди потрапив

У середу, 30 листопада, Велика Британія оголосила про новий раунд санкцій проти російських чиновників через війну в Україні.

До списку потрапили ті особи, які причетні до недавніх мобілізаційних заходів і вербування “злочинних найманців”. Про це повідомляє France-Presse.

Серед 22 осіб, яких стосуються санкції, є віцепрем’єр-міністр Росії Денис Мантуров, який відповідає за виробництво зброї та оснащення нових мобілізованих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціну на російську нафту можуть обмежити ЗМІ

Також у списку 10 губернаторів і регіональних керівників у таких регіонах, як Дагестан, Інгушетія та Калмикія, звідки, як зазначається, було набрано значну кількість мобілізованих.

Серед нових осіб у санкційному списку також голова пенітенціарної служби Росії Аркадій Гостєв. Він опинився у переліку за підтримку вербування в’язнів до так званої ПВК “Вагнера”.

Європейський Союз готує дев’ятий пакет санкцій проти країни-аресорки Російської Федерації.

Скоро у світі домовляться про обмеження ціни на російську нафту. Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Фінляндії.

6 жовтня ЄС ухвалив восьмий пакет санкцій проти Росії. У ньому встановили граничну ціну на нафту й нафтопродукти. У санкційному списку 30 фізичних і сім юридичних осіб.