Ракетні удари РФ по Україні ‒ у Білому домі зробили прогноз

У Сполучених Штатах Америки бачать високу ймовірність того, що Росія продовжуватиме наносити ракетні удари по українській цивільній інфраструктурі.

Однак, там зазначають, що на зиму динаміка боїв на фронті в Україні послабиться. Про це в середу, 30 листопада сказав координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена зробили заяву щодо Конгресу і мільярдів для України

“Звісно, росіяни не демонструють жодних ознак, що вони збираються припинити або зменшити свої атаки по цивільній інфраструктурі в Україні, які вони проводять впродовж останніх кількох тижнів”, ‒ зазначив Кірбі.

За його словами, США разом із союзниками й партнерами продовжуватимуть надсилати допомогу в Україну для відновлення постраждалої критичної інфраструктури. Фокусуватимуться також на забезпеченні України засобами ППО та зимовим екіпіруванням для ЗСУ.

“Ми, звісно, очікуємо, що впродовж зими наземні операції а також повітряні будуть ускладнені через погодні умови. Це не означає, що, на нашу думку, все просто стане ми абсолютно вважаємо, що військові операції продовжуватимуться у зимові місяці”, сказав Кірбі.

Російський диктатор Володимир Путін поводиться “абсолютно мерзенно” через поразки армії Росії на полі бою в Україні. Таким чином координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки при президентові Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі прокоментував удари РФ по цивільній інфраструктурі України за декілька днів до початку зими.

Російська Федерація веде проти України неспровоковану та навмисну повномасштабну війну, свідомо нехтуючи правами людини. Сполучені Штати Америки закликали РФ покласти край війні, яку вона не має шансів виграти, заявив заступник прессекретаря Державного департаменту США Ведант Пател.