Заходу варто турбуватися не про ядерний удар Росії – Зеленський поговорив із The New York Times

Країнам Заходу варто турбуватися не про ядерний удар з боку країни-агресорки Російської Федерації, а про її можливу експансію.

Західні демократії мають бути більшою мірою стурбовані експансіоністськими військовими амбіціями президента РФ Володимира Путіна. Про це сказав президент України Володимир Зеленський у коментарі по відеозв’язку на саміті The New York Times DealBook, повідомило американське видання.

Зеленський сказав, що ризик того, що Путін застосує ядерну зброю, не був його найбільшим страхом і не має бути найбільшим страхом Заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін ослабнув після поразок в Україні The Washington Post

“Я не думаю, що він застосує ядерну зброю. Це моя думка”, сказав Зеленський про Путіна.

Зі слів президента, якщо російським окупантам вдасться завоювати частину України, то наступними можуть стати інші сусідні демократії.

У вересні президент Путін заявив, що країни Заходу нібито влаштували “ядерний шантаж” Росії. І сказав, що РФ готова “використати всі наявні в себе засоби”.

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.