Президента УАФ Павелка відправили під арешт з альтернативою внесення застави

У 2018 році Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування про ймовірні зловживання під час закупівель за бюджетні гроші робіт і послуг із будівництва футбольних полів зі штучним покриттям. Провадження відкрили за ст. 366-1 (декларування неправдивої інформації), ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою чи службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Перед цим журналісти Bihus.info з’ясували, що завод УАФ (тоді вона мала назву Федерація футболу України) із виробництва штучного покриття для футбольних полів отримує бюджетні підряди за допомогою дискримінаційної вимоги до тендерної документації. Цей завод збудувала компанія “ФФУ Продакшн” у 2017 році за €10 млн, виділені УЄФА. Водночас покриття, виготовлене на заводі, коштувало дорожче, ніж у інших європейських виробників. Наприклад, газон для мініфутболу обходився в Україні щонайменше на 1900 дорожче, а таких полів в Україні планували побудувати приблизно 300.

У 2021 році стало відомо, що розслідування провадження НАБУ передало поліції, про це бюро повідомило “Слово і діло”.

В УАФ після ознайомлення з текстами підозр заявив, що “справа розвалиться у першого ж судді”, оскільки ґрунтується на фальсифікації матеріалів і є замовною.