Шмигаль зробив заяву про вимкнення світла українцям

Світло в Україні усім споживачам можуть вимикати на 5-6 годин на день.

Але для цього потрібно рівномірно розподілити навантаження відключень між усіма споживачами. Про це на засіданні уряду 29 листопада сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, при дефіциті в системі в 30%, витратах мережі та першочерговому заживленні критичної інфраструктури, для населення в кожній області залишається 50-60% електроенергії на покриття потреб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли повернуться планові відключення світла: прогноз енергетиків

“Цього достатньо, щоб рівномірно розподілити навантаження вимушених відключень між усіма споживачами, щоб у людей вмикали світло принаймні на 5-6 годин на день”, ‒ зазначив Шмигаль.

За його словами, місцева влада має пояснювати людям, чому не відключають деякі будинки.

“Не допустимо, що в одних будинках не було світла по 20-30 годин, інколи по 40 годин, тоді як інші лишаються зі світлом цілодобово. Це питання справедливості”, сказав Шмигаль.

Українська енергосистема, попри постійні російські удари залишається цілісною. Нині заживлені всі регіони України, окрім Херсонської області. Там територія щільно замінована та є дуже суттєві пошкодження. Про це у Telegram повідомив 29 листопада прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

В Києві вмикатимуть світло лише на дві-три години двічі на добу. Строки повернення до планових графіків відключень наразі неможливо спрогнозувати, розповів генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко.