У Балаклії спіймали колаборанта

У Харківській області затримали “посадовця” колишньої окупаційної адміністрації Балаклії.

Він добровільно пішов працювати до окупаційної адміністрації. Його призначили “помічником начальника управління тимчасової цивільної адміністрації Балаклії”, пише Служба безпеки України.

“Перебуваючи на “посаді”, зловмисник сприяв примусовій “перереєстрації” роботи місцевого бізнесу на користь країни-агресора. Для цього проводив колективні “збори” підприємців, на яких закликав перелаштовувати свою господарську діяльність під потреби РФ і перераховувати “податки” до її бюджету”, йдеться у повідомленні.

Підприємцям він наказав наповнювати продовольством оптові склади. Давав вказівки щодо товарів та послуг, які дозволено реалізовувати у Балаклії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині викрили чергову колаборантку: що вона накоїла

Якщо підприємці з ним не погоджувались, зрадник забороняв їм працювати.

З керівництвом окупаційного органу він уклав “трудовой договор”.

“Після звільнення міста зловмисник намагався “загубитись” серед мешканців району, щоб уникнути правосуддя. Втім, співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження, задокументували злочинні дії та затримали”, додали в СБУ.

Йому обирають міру запобіжного заходу.

Служба безпеки України затримала в Запоріжжі зрадника, який працював на Telegram-канал проросійського блогера Анатолія Шарія. Останній переховується від українського правосуддя за кордоном. Про затримання його поплічника повідомила пресслужба СБУ 7 листопада.

Російську агентку Побєду засудили до семи років за ґратами. Вона шпигувала за підрозділами Збройних сил України на північному напрямку. Агентку Кремля затримали ще в червні. Про її вирок повідомила Служба безпеки України.