Головна ялинка України буде “енерговідповідальною” – Yasno

Головна ялинка України цьогоріч буде святковою та водночас “енерговідповідальною”.

Новорічне дерево традиційно встановлять у центрі Києва на Софійській пл. Про його “енерговідповідальність”розповів генеральний директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко у Facebook.

“Колеги вітали рішення міської влади цього року зекономити електроенергію та ставити ялинку без ілюмінації і гірлянд. І щоб показати всім, скільки саме економиться електроенергії завдяки відмові від ілюмінації – ми вирішили зробити інфографіку. Але контекст зчитали інакше. Десь вийшли відверто перекручені публікації”, написав Коваленко.

За його словами, зараз немає часу реагувати і виправляти публікації, оскільки основна мета енергетиків цілодобово “не дати ворогу досягнути головної ціли”.

“Новорічна ялинка буде і буде максимально енерговідповідальною, але все одно святковою для всіх нас”, підкреслив Коваленко.

28 листопада стало відомо, що у Києві таки встановлять головну ялинку країни, попри на петицію про недоцільність святкових заходів в умовах війни.

У столиці цього року не буде масових заходів та концертних програм. Але будуть ялинки у різних районах та головна в центрі столиці, повідомив мер міста Віталій Кличко. За його словами, він щодня спілкується з українськими військовими. Бійці просять не забирати свято у їхніх дітей, каже мер.