Американські аналітики попередили Україну про загрозу масованого ракетного удару

Російські окупанти готуються завдати нових ракетних ударів по Україні “найближчим часом”.

Однак такі дії агресора спрямовані тільки на продовження останніх темпів обстрілів, а не на їхню ескалацію. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадали попередження президента Володимира Зеленського, зроблене у його відеозверненні від 27 листопада щодо нових атак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО: Україні потрібні ракети дальністю 800 км і більше

У ISW також згадали заяву речниці Оперативного командування “Південь” Наталії Гуменюк про те, що 28 листопада у Чорному морі заступив на бойове чергування додатковий російський ракетоносій, що є ще одним доказом підготовки до відновлення хвилі масованих ракетних ударів протягом наступного тижня.

“Однак через продовження деградації ракетного арсеналу РФ у ході попередніх ударів цілком ймовірно, що Росія прагне підтримувати, а не ескалувати темпи обстрілів”, пояснили аналітики.

Російські окупанти готують нові удари і поки у них є ракети вони не заспокояться. Тиждень, що починається, може бути таким самим складним, як і цей, що минає, попередив українців Володимир Зеленський.

Є інформація про ймовірність нових ударів і блекаутів в Україні цього тижня, зокрема в Києві, заявив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія. Закликав заздалегідь приготувати запаси продуктів у сухому вигляді на тривалий період.

Загроза завдання ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури в глибині території України зберігається, попередив український Генштаб.

23 листопада останній масований обстріл РФ спричинив блекаут енергосистеми України, сказав міністр енергетики Герман Галущенко. Тоді вперше в історії були одночасно зупинені всі чотири чинні українські АЕС. Електрика частково зникла в регіонах, а в Києві були екстрені вимкнення.