Чемпіонат світу з футболу. Уперше перемогли Коста-Ріка, Марокко й Хорватія, знову не змогла виграти Німеччина

В Ар-Раяні грали Японія й Коста-Ріка, які виступають у групі E. Єдиний м’яч у поєдинку забив на 81-й хвилині костариканець Кейшер Фуллер. Його команда виграла 1:0.

Ще в одному матчі групи, в Аль-Хорі, грали європейські представники групи Іспанія та Німеччина. Рахунок відкрив на 62-й хвилині іспанець Альваро Марата. На 83-й хвилині німець Ніклас Фюллькруг забив у відповідь.

Підсумковий результат – 1:1.

Після другого туру квартет очолює Іспанія, у неї чотири очки. На останньому місці з одним очком в активі Німеччина, яка не може виграти вже у двох поєдинках.

Відбулися також два матчі групи F. Збірна Бельгії, одна з фаворитів, несподівано поступилася у Досі збірній Марокко з рахунком 0:2. М’ячі в африканської команди забивали Абдельхамід Сабірі (73-та хвилина) й Закарія Абухлал (92-га хвилина).

Збірна Хорватії, граючи в Ар-Раяні проти збірної Канади, пропустила першу вже на 2-й хвилині поєдинку (відзначився Альфонсо Дейвіс), проте зуміла переламати перебіг поєдинку і завершила його розгромом суперника з рахунком 4:1. Забивали хорвати Андрій Крамарич (36-та і 70-та хвилини), Марко Лівая (44-та) та Ловро Маєр (94-та).

Лідерами групи F стали Хорватія та Марокко, у них по 4 очки.

Для Коста-Ріки, Марокко й Хорватії сьогоднішні перемоги стали першими на турнірі.

Контекст:

Фінальну частину чемпіонату світу з футболу 2022 року проводять у Катарі з 20 листопада до 18 грудня.

Чинним чемпіоном світу є Франція.