Завдяки “супутнику Притули”. У ГУР провели космічну розвідку об’єктів ворога

Працівники Головного управління розвідки Міноборони України провели космічну радіолокаційну розвідку близько 150 районів розташування ворога.

Розвідували як на тимчасово окупованих територіях України, так і на території окупанта та його союзників. Про це повідомили в пресслужбі ГУР МО.

“Це стало можливим завдяки співпраці з БФ Сергія Притули, який передав у розпорядження українських розвідників супутник ICEYE, а також контрактний доступ до бази даних сузір’я SAR-супутників. Загалом, завдяки проекту, в якому взяла участь велика кількість патріотів України, виявлено та підтверджено близько 2600 одиниць військової техніки. Зокрема: танки, САУ, ББМ, вертольоти, ОТРК “Іскандер”, ЗРК “С-300”, ЗРГК “Панцир-С1″, ворожі РЛС, понтонні переправи, катери та намети у місцях розташування підрозділів ворога”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США розробили нову оборонну стратегію боротьби з Росією

У пресслужбі додали, що отримані за допомогою супутника дані дозволили ефективно визначати приховане розміщення ворога у лісових насадженнях, за будь-якої погоди та вночі.

Сергій Притула разом з українським блогером Ігорем Лаченковим зібрали 600 млн грн на безпілотники “Байрактар”. Метою кампанії було за тиждень зібрати на три “Байрактари”, а українці за три дні зібрали на чотири.

Після цього компанія-виробник безпілотників Baykar повідомила, що не прийматиме оплату за ТВ2 і безкоштовно відправить три “Байрактари” на український фронт.

Фонд Притули купив на гроші, зібрані в рамках проєкту “Народний Байрактар”, супутник компанії ICEYE. Компанія надасть Міноборони України повний доступ до всіх можливостей одного зі своїх супутників, який перебуває на орбіті в цьому регіоні. Також Україна отримає доступ до сузір’я SAR-супутників.