Укренерго повідомило про ситуацію в енергосистемі станом на вечір 25 листопада

Станом на 19:00 25 листопада в енергосистемі зберігається суттєвий дефіцит 30% від потреби споживання.

Поетапне відновлення енергосистеми продовжується. Ремонтні бригади працюють цілодобово. Триває підключення електроенергії побутовим споживачам, повідомляє пресслужба Укренерго.

“Для того, щоб тримати баланс в системі в таких умовах, Диспетчерський центр Укренерго ще вранці довів до кожного обленерго обсяги споживання, яких вони мають дотримуватися протягом доби”, йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що Обленерго самостійно визначають черги відключень споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як використовувати воду після тривалого вимкнення: поради від КМДА

“Диспетчерський центр Укренерго лише доводить необхідний обсяг обмеження споживання. Обсяг наявних в системі потужностей достатній, для того, щоб найбільш оптимально та рівномірно чергувати обмеження споживачів в кожній області та м. Києві”, наголошують у компанії.

В Укренерго закликали не забувати про необхідність заощадливо споживати електроенергію.

“Це дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, від яких залежить живлення цілих областей”, підкреслили в компанії.

У столиці планують вмикати світло для абонентів на 23 год. до того часу, поки не зросте обсяг електроенергії, яка надходить.

Такі ж вимкнення застосовуватимуть в інших критичних регіонах, заявив директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.