У ЗСУ розповіли, чому російські загарбники масово “двохсотяться” біля Бахмута

Запеклі бої тривають біля Бахмута на Донеччині. Там проти українських військ воюють переважно найманці приватної військової компанії “Вагнер”.

Є на цій ділянці фронту також російські мобілізовані. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

За його словами, “вагнерівців” змушують йти в атаки під страхом смертної кари. А мобілізовані не мають підготовки для того, щоб вести бойові дії або просто вижити. Тому російські війська там зазнають суттєвих втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Луганщини Гайдай розказав про гарні новини

Так, “вагнерівцям” на Бахмутському напрямку дозволили відступати тільки у випадку, коли їх поранено.

“Усі інші варіанти караються смертю. І ви бачили всі ці жахливі ролики, як їх залякують… Тому у них немає іншого виходу. І ззаду стоять ці загороджувальні загони. Тільки йти вперед бездумно і гинути”, розповів Череватий.

Стосовно мобілізованих, то вони, за словами Череватого, не знають навіть, як укритися від артобстрілів та викопати окоп.

“Вони не знають, як використовувати місцевість для свого захисту. Вони часто демаскують свої позиції тим, що розпалюють вогнища там, де не дозволено, курять в окопах … Не знають, як правильно використовувати зброю. Не знають, як діяти у складі підрозділу. Відповідно, все це суттєво знижує їхні шанси вижити”, розповів Череватий.

На сході України нині йдуть найзапекліші бої. Там росіяни залучають усі види ураження. Однак на деяких ділянках фронту ворог знизив інтенсивність дій через погодні умови. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Українська авіація протягом доби завдала дев’ять ударів по ворожих позиціях. Сили оборони України вдарили по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Про це у вечірньому зведенні 25 листопада повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.